Pigging-princippet

Mange produkter er vanskelige at fjerne ved vandskyl alene, eksempelvis kødfars, leverpostej og frugtkoncentrater. Princippet i pigging er, at et projektil (en såkaldt “gris”) bliver tvunget igennem en rørledning. Fordi grisens diameter er lidt større end den indvendige diameter i røret, tvinger grisen produktet igennem røret samtidig med at røret bliver rengjort.
Vi har specialdesignet vores grise til at være hygiejniske, og effektive og grundige. Pigging-systemet er ideelt til produktoverførsel, produktopsamling og rengøring, hvorved mere end 99% af produktet bliver opsamlet.
influx’s grise kan let bevæge sig igennem bøjninger og behøver kun et lavt fremdriftstryk. Drivmidlet til grisen kan være vand, sterilluft, nitrogen eller næste produkt, hvis der er tale om produktskift.

Sporbare grise

piggingVores grise er magnetiske, hvilket gør dem sporbare i rør via anvendelse af en specielt designet grisedetektor. Fordi vores grisedetektor er monteret udvendigt på rørene, er det hurtigt, nemt og omkostningsbilligt at tilføje dem på et eksisterende rørsystem.
Udover at kunne spore grisene vil et sporingssystem muliggøre en semi- eller fuldautomatisering af systemet. Det vil give en mærkbar forøgelse i effektivitet, produktivitet og sikkerhed.